Stabilizer 2000

100% prirodno organsko vezivo, kao alternativa betonu i asfaltu.

Stabilizer 2000 je namijenjen kao alternativa asfaltu i betonskom popločenju. Stabilizerom tretirane površine imaju primjenu u različitim područjima vrtno i krajobraznotehničkog uređenja. Fino granulirani prirodni materijal proizvodi se u Sjevernoj Americi , gdje je u primjeni više od 35 godina, dok je u Europi prisutan od 1994. godine.

Svojstva i Namjena

Stabilizer 2000 možemo koristiti u izgradnji staza, trgova, parkirališta, biciklističkih staza, dvorišnih prostora i svih ostalih područja vrtno i krajobraznotehničkog uređenja. Stabilizer 2000 također primjenjujemo u izgradnji sportskih terena (tenis, nogomet, baseball, konjički sportovi i sl.).

Zbog svojih karakteristika, Stabilizer primjenjujemo i u područjima bez-humusnogozelenjavanja i fugiranja popločenja.

Dodatnu vrijednost materijala predstavlja primjena načela zelene gradnje, (u sustavu bodovanja po LEED programu, U.S. Green Building Council) po kojima Stabilizer vezivo čini 0,6% udjela završnog sloja, dok je komponenta kamenog agregata pripremljena i isporučena iz neposredne blizine projektne lokacije. Emisije CO2 tako su svedene na minimun, ne samo u pogledu na završnom sloju i njegovoj ugradnji, već i u samoj dobavi i pripremi materijala.

Vodopropusne i ekološke površine puteva s reduciranom količinom prašine su uvijet suvremene krajobrazne arhitekture i zaštite okoliša. Kod Površina izvedenih od Stabilizerom 2000 struktura je kompaktna, a površinski sloj se sastoji od manjeg postotka sitnih čestica i omogućuje materijalu da ne izgleda umjetno i ostane fleksibilan, kako pri većim temperaturnim razlikama, tako i pod raznim opterećenjima. Kod Stabilizer-a nema ispiranja, štetnih tvari, jer ne sadrži polimere kao konkurentni proizvodi. Jedan od najvećih Stabilizer 2000 projekata u svijetu je Central Park, New York. Trenutno najveći Stabilizer 2000 projekt u regiji je pješačka staza Kanala Sv. Ante u Šibeniku, Hrvatska.

Velika prednost Stabilizera 2000 je u tome što površine izgledaju prirodno, a lako se održavaju, kamenčići ne upadaju u kanalizacijske otvore, površine su bez vode, visoko je vodopropusan, trava ne raste kroz povšine, kamenčići se ne raširuju po travnatim djelovima, lišće i ostale nečistoće lako se mogu uklonit.

Mogućnosti upotrebe Stabilizer-a

Za javne i privatne površine

 • Pješačke staze i šetnice

 • Biciklističke staze

 • Promenade

 • Školska dvorišta i dječja igrališta

 • Ulazi u garažu

 • Ulice i parkirališta

Krajobrazno uređenje

 • Suha sjetva i hidrosjetva

 • Stabilizacija nasipa

 • Područja kvartira stabala

 • Fugiranje popločenja

 • Ozelenjevanje bez humusa

Sportski tereni

 • Golf igrališta

 • Staze za utrku konja

 • Površine za uzgoj i treniranje konja (konjogojilišta)

 • Teniske obloge

 • Nogometna igrališta i sportska igrališta na otvorenom

Stabilizer “Night Glow”

Osvjetlite svoj put, bez trošenja električne energije.

Materijal funkcionira na način da po danjem svijetlu upija svijetlo, a noću ga predaje. Može se koristiti na svim horizontalnim i vertikalnim površinama.

Na danjem svjetlu materijal je gotovo nevidljiv, a u mraku izgleda poput planktona na rajskim plažama.

Fotoluminiscentni materijal otporan je na abraziju, a puni se prirodnim UV svjetlom. Postavlja se na gornji sloj Stabilizera ili nekog drugog materijala.

saznaj više

Način ugradnje Stabilizera 2000

Način ugradnje Stabilizera 2000 je vrlo jednostavan i brz. Stabilizer 2000 dolazi već pripremljen odnosno zamiješan sa granulacijom.

Potrebno ga je izravnati po željenoj povšini, nakon toga izvaljati sa malim valjkom od 800-1000 kg, i nakon toga zaliti vodom. Nakon 24 sata površina se može koristiti.

Površine na kojima je apliciran Stabilizer 2000 zbog svojih mehaničkih svojstava i fleksibilnosti može se koristiti u zonama gdje voze i kamioni.

opći tehnički uvjeti

Reference

sve reference
pregledaj kataloge

Podijelite sa svojim prijateljima:

Saznajte više:

tehnički uvjeti
night glow
katalozi
reference