Primjena SkyTech Izolacije

SkyTech izolacija ima vrlo široku primjenu i može se koristiti na svim površinama.

Izolacija se može primjeniti na krovištima (ravnim ili kosim ), zidovima ( iznutra ili izvana ), ventilirane fasade, podovima i stropovima  možemo reći nema ograničenja. Izolaciju možemo primjeniti za nove i stare objekte, odnosno zaštićene fasade.

Kada govorimo o primjeni skyTech izolacije na novo krovište, nije nam potrebna daska ili OSB ploča niti paropropusna folija jer skyTech izolacija je vodonepropusna i postavlja se direktno na rogove. Spojevi izolacije ljepe se aluminijskom trakom Reflexbond kako bi se spriječio prodor zraka između izolacije. Na ovaj način smo uštedjeli novac i znatno ubrzali samu montažu.

Izolacija skyTech je vodootporna, ali ne može se koristiti kao hidroizolacija ravnog krova, terase ili balkona.

Mogućnosti primjene površina skyTech izolacije

  • krova ravnog / kosog

  • tavana / potkrovlja

  • fasade

  • zidova iznutra

  • podruma

  • balkona

  • terasa

Dodatne primjene skyTech Izolacije

Izolaciju skyTech također možemo koristiti prilikom rekonstrukcije potkrovlja odnosno ukoliko želimo pojačati izolaciju na krovu. Dovoljno je skinuti pokrov i letve, na rogove postaviti skyTech izolaciju zatim vratiti kontraletve i postaviti letve za crijep. Izolaciju je najednostavnije pričvrstiti klamericom. Na ovaj način smo izbjegli devastaciju potkrovlja i pretvaranje stambenog prostora u građevinski prostor koji je pun prašine i građevinskog otpada i svakako nije ugodan za boravak. Izbjegli smo postavljanje novih gipsanih ploča, gletanje i krečenje zidova i brušenje parketa jer sa klasičnim načinom ovo nije moguće izbjeći i financijski je sigurno znatno skuplje.

Izolacija skyTech je vrlo dobra kao zvučna izolacija. Što je bitno kako bi u unutarnjem prostoru imali ugodnu atmosferu za život bez zagađenog prostora bukom.

Izolacija skyTech je idealna za gradnju niskoenergetskih odnosno pasivnih kuća i ventiliranih fasada. Prednost skyTech izolacije nad klasičnim izolacijama kada govorimo o ventiliranim fasadama pored iznimno male debljine je i u tome što nema osipanja izolacije i imamo uvijek iste tehničke i toplinske katakteristike što je vrlo bitno jer objekt se ne gradi za godinu ili dvije nego za cijeli život stoga je vrlo bitno hoće li naša izolacija ostati nepromjenjena.

Pregled mogućnosti primjene SkyTech-a kroz naše Reference

pregledaj sve skytech reference

Podijelite sa svojim prijateljima:

Saznajte više:

općenito o skytech izolaciji
tehničke karakt. skytech-a
detalji postavljanja skytech-a
prikaz termografije krovišta