MIG Termo-Premazi (Boje)

Zamjenjuju klasične izolacije objekata npr. demit fasada, a mogu se koristiti za izolaciju vanjskih i unutarnjih zidova.

MIG Premazi su termo boje za unutarnju i vanjsku primjenu, kao i termo mortove, a mogu se koristiti na gotovo svim površinama: zidovi, stropovi, limene i drvene površine, uključujući limene krovove. Daju nam ista toplinska svojstva kao klasične izolacije, no za razilku od njih, na postojanost i svojstva MIG Termo Boja ne utječu vrijeme i vlaga.

VANJSKI PREMAZI

UNUTARNJI PREMAZI

Mig-Esp-Interior
Mig-Esp-Interior-Antimicrobial

Svojstva i Namjena

MIG boje mogu se koristiti na gotovo svim površinama: zidovi, stropovi, limene i drvene površine, uključujući limene krovove.

MIG tehnologija se koristi kao supstitucija za klasične izolacije objekata npr. demit fasada. Termo boje mogu se koristiti za izolaciju zidova ( izvana ili iznutra ).

Ukoliko koristimo MIG boje nije potrebno koristiti klasične izolacije poput stiropora ili vune. MIG – DHMb boje su posebne „duple hibridno keramičke membrane“ koje pružaju idealnu razinu temperature i vlage. Takva keramička membrana ne dozvoljava nastajanje i razvoj gljivica i plijesni koje su  uzročnik mnogih alergija i prehlada odnosno nezdravog života u lošim mikro uvjetima.

MIG boje su visoko paropropusne i perive, a mogu se tonirati u raznim bojama prema ton karti. IVažno je naglasiti kako su one i eko boje te posjeduju eko certifikat. Kada govorimo o ekološkim bojama naglasili bi da MIG tehnologija sadrži svega 1g/lit VOC-a, a zakonom je dozvoljeno 50 g/lit VOC-a ( hlapljive tvari ).

MIG boje su UV stabilne što znači da ponovno ličenje nije potrebno raditi minimalno deset godina. Razlog je vrlo jednostavan jer su duple hibridno keramičke membrane flexibilne i ne dolazi do mikro pukotina koji je glavni razlog zašto fasade blijede.

Koristeći MIG tehnologiju kroz vrijeme imamo ista toplinska svojstva izolacije, na koja ne utječe vrijeme i vlaga kao kod klasičnih izolacija.

Vlaga je ključan medij u zidovima za prijenos topline i hladnoće što rezultira većom potrošnjom energije i lošu mikroklimu. Već 1% više vlage u zidu može uzrokovati gubitak topline od više od 10%.

MIG termo premaze možemo kombinirati sa već postojećim izolacijama na objektu.

MIG Tehnologija

MIG tehnologija razvijena je u Njemačkoj i s dvije tvornice uspješno se primjenjuje duže od 25 godina u više od 30 zemalja svijeta.

Tijekom razvoja proizvoda izolirano je na desetke objekata, a proizvodi su podvrgnuti opsežnim testiranjima od strane ovlaštenih laboratorija i istraživačkih centara u Njemačkoj koje je trajao 4 godine.

Kvaliteta MIG Termo boja jasno se može vidjeti i na slijedećem primjeru.

Fotografija prikazuje dvije obiteljske kuće na kojima je fasada izrađena u isto vrijeme. Na kući, u crvenom kvadratu, izrađena je klasična demit fasada dok je na kući, u zelenom kvadratu, izrađena fasada korištenjem MIG Termo Boja.

Fotografija je uslikana 5 godina nakon izvođenja fasade.

Jasno je vidljvo kako je boja na kući sa klasičnom, demit fasadom, izgubila svoju postojanost, te su na samoj fasadi vidljivi tragovi nakupljanja vlage na zidovima. Isto tako, jasno je vidljivo kako je boja na fasadi kuće, koja je izvedena Mig Termo Bojama, postojana, i kako uopće nije izgubila svoja početna svojstva.

Kako funkcionira MIG tehnologija?

Za razliku od klasičnih izolacija koje koriste samo debljinu kako bi funkcionirale, odnosno rade na principu zasićenja, MIG boje funkcioniraju na principu refleksije i izvlačenja vlage iz zidova.

Općenito je poznato da vlaga troši energiju tijekom postupka isparavanja. Ključan faktor za kvalitetnu izolaciju odnosno da imate ista tehnička svojstva kao što su naznačena na tehničkoj dokumentaciji je taj da vlaga ne utječe na toplinska svojstva izolacije. U protivnom kroz vrijeme korištenja objekta koji ste izolirali sa klasičnim izolacijama nećete imati ista tehnička svojstva izolacije jer je vlaga u zidovima i samoj izolaciji. To znači da suhi zidovi imaju znatno manji prijenos topline ili hladnoće nego vlažni. Zbog aktivnog sudjelovanja u simbiozi sa zidom zidovi prebojani sa MIG tehnologijom su topli i suhi što znatno produžava vijek samog morta na zidu, a i kvalitete boje.

MIG boje također upijaju i neutraliziraju mirise, te smanjuju razinu prašine u prostoru jer ne dozvoljavaju da prašina leti već ju MIG tehnologija zbog infra crvenog zračenja zadržava na podu što rezultira kvalitetnom i zdravom mikroklimom u prostorijama.

Unutarnji prostor prebojan MIG tehnologijom ima razliku u temperaturi između poda i stropa svega 1°C. Dok kod klasičnih boja i izolacija ta razlika iznosi 5-6°C. Ovi rezultati dovoljno govore sami za sebe, a rezultat je naravno ušteda energije kako na grijanju tako i hlađenju, ali najbitnije je zdrava i kvalitetna mikro klima u prostoru.

MIG tehnologija zbog svog načina funkcioniranja ( infra crvenog zračenja ) odbija sve vrste insekata poput paukova, muha, komaraca i sl. Zbog toga na Vašoj fasadi neće se nakupljati  paučina koja naružuje fasadu. Koristeći MIG tehnologiju fasada će i za desetak godina izgledati kao nova. Isto tako u unutarnjim sobama nećete imati paučinu što svakako doprinosi kvaliteti boravka u prostorijama.

Pored termo premaza tvrtka MIG razvila je specijalne mortove koji se nanose u tankim slojevima koji dodatno poboljšavaju toplinska svojstva izolacije objekata. Mortovi su također visoko paropropusni kao i premazi te reguliraju vlažnost zraka u prostoriji i pružaju zaštitu od buke i požara. Korištenjem MIG fasadnih sustava postiže se smanjenje uporabe energije za grijanje tj. energetska učinkovitost. Postoje i specijalni mortovi za isušivanje vlage iz zidova.

Prednosti MIG Termo Premaza

 • razlika bruto / neto površina

 • značajna ušteda na grijanju i hlađenju

 • razlika temperature poda/stropa svega 1°C  ( inače 5-6 °C )

 • fasada ne upija vodu niti vlagu

 • vlaga ne utječe na toplinska svojstva

 • visoko paropropusna

 • otpornost na vremenski utjecaj, boje UV stabilne

 • značajno smanjuje razinu prašine u prostoru, antialergijski

 • boje su vodootporne i perive

 • sanacija vlage

 • unutarnji premazi smanjuju razinu buke do 30%

 • boje neutraliziraju mirise

 • insekti se ne zadržavaju na površinama

Prezentacijski dokument

IZOLATOR I TERMOIZOLACIJSKI MATERIJAL NISU ISTO

Potrebno razlikovati dva pojma: izolator i termoizolacijski materijal, budući da su fizikalni procesi prijenosa topline u ta dva materijala različiti:

 • princip rada izolatora temelji se na toplinskoj vodljivosti materijala (npr. ploča mineralne vune)
 • princip rada termoizolacijskog materijala više se temelji na fizici valova.

Efikasnost izolatora direktno ovisi o njegovoj debljini: što je materijal deblji, izolacija je bolja. Međutim, zbog gore navedenih fizikalnih principa, efikasnost termoizolacijskog materijala nije direktno ovisna o debljini pa i vrlo tanak sloj termoizolacijskog materijala (već od 1 mm) funkcionira kao efikasna termoizolacija.

Reference

sve reference

Podijelite sa svojim prijateljima:

Ostale Tankoslojne Izolacije:

tekuće pluto
skytech
aerogel